Ål Agurk

I år dyrker jeg dyrke tre forskjellige sorter med agurker. VIl du lese mer om dyrking av agurk, trykk her. 

  • Sylteagurk Liefje har et mørkt skall med en veldig god smak.
  • Slangeagurk Sonja er en lang agurk med god smak.
  • Knask agurk Iznik er liten agurk med sprø og god smak.

Oppbevaring

Agurken er en drivhusvekst, den trives derfor bedre ved høyre temperatur enn i kjøleskapet. Om du oppbevarer de under 12°C vil den miste noe av smaken og bli raskere bløte.

Bruk

Agurk brukes gjerne i salaten, på brødskiva som agurksalat osv. Du kan også ha de blant annet i supper, fiskeretter eller i en sommerlig drink.

Sylteagurken er sur og derfor ikke god å spise rå. Den er best om du sylter den alene eller sammen med andre grønnsaker.

NÆRINGSTABELL

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare

 

Næringsstoff

Mengde

Enhet

 

   

 

Spiselig del

97

%

 

Vann

96

g

 

Kilojoule

44

kJ

 

Kilokalorier

11

kcal

 

Fett

0,1

g

 

Mettede fettsyrer

0

g

 

Trans-umettede fettsyrer

0

g

 

Cis-enumettede fettsyrer

0

g

 

Cis-flerumettede fettsyrer

0

g

 

Omega-3

0,01

g

 

Omega-6

0,03

g

 

Kolesterol

0

mg

 

Karbohydrat

1,2

g

 

Stivelse

0

g

 

Mono- og disakkarider

1,2

g

 

Sukker, tilsatt

0

g

 

Kostfiber

1

g

 

Protein

0,8

g

 

Salt

0

g

 

Vitamin A

7

µg-RE

 

Beta-karoten

85

µg

 

Vitamin D

0

µg

 

Vitamin E

0,1

mg-ATE

 

Tiamin

0,04

mg

 

Riboflavin

0,02

mg

 

Niacin

0,2

mg

 

Vitamin B6

0,03

mg

 

Folat

11

µg

 

Vitamin C

8

mg

 

Kalsium

19

mg

 

Jern

0,3

mg

 

Natrium

3

mg

 

Kalium

189

mg

 

Magnesium

13

mg

 

Sink

0,1

mg

 

Kopper

0,02

mg

 

Fosfor

26

mg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.