Asiasalat

Salat

Det finnes mange ulike typer salater. Her i markedshagen vil det variere hvilken av typene du finner til salgs gjennom sesongen. Dette er fordi noen tåler en del kulde og kan dermed dyrkes tidlig på våren eller på høsten. Andre salater finner du på sommeren. De forskjellige saltene har litt ulik smak. Det kan derfor være fint å blande dem. Derfor selger jeg noen blandinger av salatene og noen hele salathoder. Salat har generelt et høyt innhold av kostfiber som er bra for fordøyelsen.

Asiasalat

Er flere ulike sorter med asiatisk salat. Felles er at de ligner på ruccola i smak og bruksområdet. Vil du leser mer om ruccola trykk her. Denne type salat tåler både varme og kulde godt, og er derfor å se i markedshagen store deler av sesongen. Små blader er fint å ha i salaten, store blader kan også brukes i salaten. De store bladene er også gode å bruke i supper, gryter, stuinger eller i wok. Som ruccola og feldtsalat er dette en vitaminbombe. Den er full av kalium, kalsium, magnesium, fosfor, jern, mangan, beta-karoten, vitamin A, retinol, vitamin C, vitamin E, Vitamin K og folsyre. Kilde: https://www.agropub.no/fagartikler/mizuna

Lagring

2-4 grader.

Salaten tørker fort ut etter at den er høstet. Derfor pakkes salaten inn i poser og oppbevares i kjøleskapet. Når du har tatt salaten ut av posen bør den pakkes inn i vått papir eller et vått klede. Da holder salaten seg friskere og sprøere lengre. Om salaten har begynt å bli slapp, dypp den i iskaldt vann. Da vil den bli friske og sprø igjen.

Holdbarhet

Faste hoder, som hjertesalaten og crispisalaten har generelt en bedre holdbarhet enn bladsalater. Lik som vårmix, salatmix osv. Et salathode vil ha en holdbarhet på minst 4 dager, mens en bladsalt vil ha en holdbarhet på minst 3 dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv