Er en mild kål, som ligner på asparges i smak. Den har mange tette blomsterstander, som til sammen danner et hode. Brokkolien kan du bruke til det aller meste. Bruk gjerne stilken også, men den bør du skrelle. Etter en frostnatt ute i åkeren blir brokkolien litt søtere på smak. Brokkolien er veldig god å bruke som snacks. Lag deg en dipp og dypp biter av brokkoli i den. Et sunnere alternativ til lørdagsgodteriet.
- https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/brokkoli-med-hvitlok-og-sesam/
- https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/gratinert-brokkoli,2251387
- https://www.etkjokken.com/2015/11/ovnsbakt-brokkoli-hvitlok-chili/
- https://www.melk.no/Oppskrifter/Gratenger/Vegetargratenger/Pastagrateng-med-pesto-og-brokkoli
- https://spar.no/oppskrifter/kjottboller-med-blomkal-brokkoli-og-asparges