Fennikel

Er en spennende grønnsak som i smak og lukt minner om anis eller lakris. Fruktkjøttet er mykt og saftig i konsistens. De friske skuddene på toppen av fennikelen, kan brukes som dill. Fennikel kan brukes rå i salater eller bruk den snacks sammen med dipp. Fennikelen er fin å skjære som løk når du bruker den i salaten. Skjør da fra bunnen av, slik at du får små tynne skiver. Større biter er fint å wokke, koke, gratineres, bakes eller som tilbehør til grillmaten. Fennikel er mye brukt til fisk, men kan også gjerne brukes til lammekjøtt. I det italienske kjøkkener er fennikel mye brukt.

Oppbevaring

0 – 2°C, i tett beholder.

Lenker til oppskrifter

https://iform.nu/sunne-oppskrifter/middag/lammefilet-pa-fennikelpure-med-salat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.