Er en spennende grønnsak som i smak og lukt minner om anis eller lakris. Fruktkjøttet er mykt og saftig i konsistens. De friske skuddene på toppen av fennikelen, kan brukes som dill. Fennikel kan brukes rå i salater eller bruk den snacks sammen med dipp. Fennikelen er fin å skjære som løk når du bruker den i salaten. Skjør da fra bunnen av, slik at du får små tynne skiver. Større biter er fint å wokke, koke, gratineres, bakes eller som tilbehør til grillmaten. Fennikel er mye brukt til fisk, men kan også gjerne brukes til lammekjøtt. I det italienske kjøkkener er fennikel mye brukt.
Oppbevaring
0 – 2°C, i tett beholder.
Lenker til oppskrifter
- https://www.matoppskrift.no/oppskrift/lam-med-fennikel-og-tomat
- https://www.gilde.no/oppskrifter/gresk-lammeburger-med-tzatziki
- https://www.rema.no/oppskrifter/gronnsaker/grillet-fennikel-med-appelsindressing/
- https://www.leroyseafood.com/no/smakfull-sjomat/oppskrifter/fennikel–og-reddiksalat-med-lime/
- https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/fisk-og-skalldyr/laks-med-fennikel-og-urter
- https://oppskrift.dagbladet.no/oppskrift/brokkoliwok-med-fennikel
- https://www.godt.no/oppskrift/7245/fennikel-eple-og-spinatsalat
https://iform.nu/sunne-oppskrifter/middag/lammefilet-pa-fennikelpure-med-salat