Frøya

Er det noe rart at putene mine aldri er der jeg satte de?

Frøya er en langhåret collie, som flyttet inn hos hos 22. Februar 2020. 2,5 uker før Norge stengte ned. Hun var da en glad og leken valp på 10 mnd. Som syns det var veldig fint at vi skulle være så mye hjemme, de neste årene.

Hun er en hund som liker å være der flokken hennes er. Det å være alene hjemme er hun ikke glad i. Hun vil mye heller være med i bilen, når jeg skal noe. Da vet hun at jeg ikke blir lenge borte. Hun er også ei dame som liker å ha full oppmerksomheten. Er det andre dyr i nærheten blir hun fort sjalu, om ikke alle ser på henne. Er vell kanskje sånn det blir når hun er enebarn annenhver uke?

Det å gå på tur er ikke det beste hun vet. Først trodde jeg det bare var en tilvenningssak, men hun er en rolig og bedagelig type, som helst vil sitte i grøftekanten å se seg rundt. Hun liker ikke å gå på is, i høy snø eller på asfalt, men stier inne i skogen liker hun. Da syns hun det er fint å spore opp andre dyr som har gått i skogen, elg er mest spennende. Siden tur krever motivasjon på linje med en treåring som ikke har lyst til noe. Blir det heller ikke mange turene på ho. Men hun har 2,5 mål inngjerdet uteområdet, med mulighet for å gå mellom meg og besteforeldrene sine slik hun vil. Leking og løping er mye mer gøy hjemme! (særlig om hun kan jage lastebiler, med snille mennesker inni som snakker til ho).

Det at matmor jobber hjemmefra og kun er borte på korte møter eller en tur i fjøset. Passer henne utmerket. Det betyr at hun kan være ute hele dagen på sommeren, gjerne 15t i strekk. Selv da kan hun stritte godt i mot når det er kveld. På vinteren er det sofaen som kaller. Da syns hun det er aller best å legge seg inntil oss. Rulle seg over å strekke seg ut så lang hun er, oppå oss. Alt i alt en utrolig snill og god firbent bestevenn!

Det beste som finnes er en IKEA kopp!
Livet på landet
Livet på landet
Fantastisk å kunne leke i snøen rett utenfor døra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv