Grønnkål

Denne kålen danner krusete stengler i stedet for hoder slik vi er vant til på annen kål. Grønnkålen er full av vitaminer og næringsstoffer og er nå på full vei inn i norske kjøkken.

Mine favoritter når det kommer til bruk av grønnkål er

  • Grønnkål chips til middag, bland grønnkålen med olje og salt for så å steke de ca. 10 minutter i ovnen til de blir sprø. Kan brukes til alt, om du har lasagn, vegetarretter, biff, osv.
  • Eller som fyll på pizza. Honning glaser løk i stekepannen. Gni olje og salt inn i grønnkålen i noen minutter for så å fylle løken og grønnkålen på pizzaen. Ha ønsket saus på pizzaen, smørost er veldig godt! Stek pizzaen i 10-15 minutter avhengig av tykkelse på bunnen.  

Her i markedshagen finner du en lilla og en grønn type grønnkål. Disse kan brukes til akkurat det samme. Grønnkålen har en ganske kraftig kålsmak, men om du varmebehandler den eller den blir utsatt for frost vil den bli mildere i smaken. Den er fin å ha i gryter, stuinger eller wok. Det blir mer og mer populært å bruke grønnkålen i smoothie. Grønnkålen er en toårig plante, som første året bruker energien på å lage en liten busk. Andre året lager den blomster. Disse blomstene er også fine å bruke i mat. De smaker omtrent som brokkoli og kan brukes på samme måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv