Hjertesalat

Det finnes mange ulike typer salater. Her i markedshagen vil det variere hvilken av typene du finner til salgs gjennom sesongen. Dette er fordi noen tåler en del kulde og kan dermed dyrkes tidlig på våren eller på høsten. Andre salater finner du på sommeren. De forskjellige saltene har litt ulik smak. Det kan derfor være fint å blande dem. Derfor selger jeg noen blandinger av salatene og noen hele salathoder. Salat har generelt et høyt innhold av kostfiber som er bra for fordøyelsen.

Hjertesalat 

Er en kompakt hodesalat med sprøe og saftige blader. Den har et lavt innhold og fett- og energiinnhold, men et høyt innhold av kostfiber. 

Lagring

 

2-4 grader

Salaten tørker fort ut etter at den er høstet. Derfor pakkes salaten inn i poser og oppbevares i kjøleskapet. Når du har tatt salaten ut av posen bør den pakkes inn lufttett inn igjen plastposen eller helst i et vått papir eller et vått klede. Da holder salaten seg friskere og sprøere lengre. Om salaten har begynt å bli slapp, dypp den i iskaldt vann. Da vil den bli friske og sprø igjen.

Holdbarhet

 

Faste hoder, som hjertesalaten og crispisalaten har generelt en bedre holdbarhet enn bladsalater. Bladsalater er for eksempel ruccola, feltsalat, vårmix, salatmix osv. Et salathode vil ha en holdbarhet på minst 4 dager, mens en bladsalt vil ha en holdbarhet på minst 3 dager. 

NÆRINGSTABELL

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare

Spiselig del 92 %

Vann 96 g

Kilojoule 51 KJ

Kilokalorier 12 Kcal

Protein 0,8 g

Karbohydrat 1,5 g

Fett 0,1 g

Mettet fett 0 g

Enumettet fett 0 g

Flerumettet fett 0,1 g

Stivelse 0 g

Mono + Di 1,5 g

Kostfiber 1,1 g

Beta-karoten 224 µg

Vitamin E 0,2 Alfa-TE

Vitamin B1 0,05 mg

Vitamin B2 0,02 mg

Niacin 0,2 mg

Vitamin B6 0,04 mg

Folat 36 µg

Vitamin B12 0 µg

Vitamin C 4 mg

Kalsium 18 mg

Jern 0,4 mg

Natrium 2 mg

Kalium 179 mg

Magnesium 7 mg

Sink 0,2 mg

Selen 0 µg

Kopper 0,03 mg

Fosfor 21 mg

Kilde: https://frukt.no/ravarer/gronnsaker/salater/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv