Er en kål med et tett hode fylt av mange tettsittende blader. Hodekål er kanskje den første grønnsaken som ble dyrket her til lands. Hodekålen tåler fjellklima ganske godt og har som oftest en lang holdbarhet. Hodekålen er litt søt på smak, sprø og saftig. Det er en allsidig grønnsak som kan brukes til mye. Noe av det mest populære bortsett fra fårikålen, er coleslaw. Hodekålen er også god å dampe, wokke, steke og koke. Den er også fin å bruke til surkål eller i salaten.
Lenker til oppskrifter:
- https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/craigs-coleslaw,61110
- https://mills.no/mills/oppskrift/hjemmelaget-coleslaw/
- https://godfisk.no/oppskrifter/torsk/ovnsbakt-torsk-med-eple-og-hodekal/
- https://frukt.no/oppskrifter/wok-med-hodekal/
- https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/gronnsaksgryte-med-eple-og-hodekal,1984600
- https://www.rema.no/oppskrifter/kjottdeig/kal-og-kjottdeig-i-form/
- https://www.roede.com/oppskrifter/laks-med-kal-og-ingefaersaus
- https://mills.no/mills/oppskrift/waldorfsalat-med-kal/
- https://oppskrift.dagbladet.no/oppskrift/polsegryte-med-eple-og-hodekal