Høstmix

Salat

Det finnes mange ulike typer salater. Her i markedshagen vil det variere hvilken av typene du finner til salgs gjennom sesongen. Dette er fordi noen tåler en del kulde og kan dermed dyrkes tidlig på våren eller på høsten. Andre salater finner du på sommeren. De forskjellige saltene har litt ulik smak. Det kan derfor være fint å blande dem. Derfor selger jeg noen blandinger av salatene og noen hele salathoder. Salat har generelt et høyt innhold av kostfiber som er bra for fordøyelsen.

Høstmix 

Er en blanding av ulike sorter salater som finnes i markedshagen på høsten. Det vil variere hvilken sammensetning som er i pakken. Mulige sorter er ruccola, vinterportulakk, feldtsalat, asialsalat. Felles for disse sortene er at de er fulle med vitaminer og antioksidanter som kan være fint når vi går en lang vinter i møte. Pakken kan også inneholde ulike blader fra hodesalat eller cispisalat.

Lagring

2-4 grader.

Salaten tørker fort ut etter at den er høstet. Derfor pakkes salaten inn i poser og oppbevares i kjøleskapet. Når du har tatt salaten ut av posen bør den pakkes inn i vått papir eller et vått klede. Da holder salaten seg friskere og sprøere lengre. Om salaten har begynt å bli slapp, dypp den i iskaldt vann. Da vil den bli friske og sprø igjen.

Holdbarhet

Faste hoder, som hjertesalaten og crispisalaten har generelt en bedre holdbarhet enn bladsalater. Lik som vårmix, salatmix osv. Et salathode vil ha en holdbarhet på minst 4 dager, mens en bladsalt vil ha en holdbarhet på minst 3 dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv