Kål

Kål finnes i mange ulike former, farger og smaker. Dyrking av kål kan gjøres i store deler av Norge, fordi de setter små krav til klima. Noen sorter kål har en mild smak, som er fine å ha i råkosten eller salaten. Andre kålsorter har en mer intens smak og passer derfor bedre i varmretter. Kål generelt har et høyt innhold av vitaminer og plantestoffer. Brokkoli har et høyere innhold av vitamin C enn appelsin. Kanskje du skal kjøpe en brokkoli i stedet for en appelsin neste gang du begynner å bli forkjølet? Fun fact. Om kålen får en frostnatt blir den søtere i smak. Her i markedshagen finner du flere typer kål, nedenfor finner du utvalget av kål du kan få tak i til ulike tider gjennom sesongen.

  • Blomkål, lilla, hvit og grønn
  • Brokkoli
  • Brokkolini
  • Grønnkål
  • Spisskål grønn og lilla
  • Hodekål
  • Kinakål
  • Pak Choi
  • Romanesco
  • Savoykål
  • Rosenkål
  • Rødkål
  • Knutekål grønn og lilla

Oppbevaring

Oppbevares i kjøleskapet på 0-4 grader.

Vitamininnholdet synker fort om den blir liggende i romtemperatur.

Ved ideelle forhold, kan kål ha en holdbarhet på over to uker fra pakking. Da må temperatur,

Dersom brokkolien, blomkålen, brokkolinien, grønnkålen, grønnkålen, romanescoen osv. begynner å bli slapp i kjøleskapet, anbefaler jeg å bryte av en og en stengel for å sette de i vann. Disse sortene er egentlig blomsterknupper som vil kvikne til igjen om de får vann. Du vil dermed oppleve de som mer saftspente og fristende å lage mat av igjen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.