Knutekål

Knutekål har vært dyrket i Nord-Europa siden 1500 tallet. Den blir noen steder omtalt som overjords-kålrabi. I Svergie og Tyskland blir den omtalt som kålrabi, noe vi forbinder med kålrot her til lands. Knutekålen brukes omtrent som kålrot. Den skrelles før bruk. Her i markedshagen finner du to ulike knutekåler, en grønn og en lilla. Begge har hvitt kjøtt inni. Knutekålen er mildere på smak enn kålroten. Syns du kålroten blir for skarp på smak anbefaler jeg knutekål. Om du vil at knutekålen skal ha mer smak, bør du tilsette litt krydder. Mange steder bli knutekålen beskrevet som «barnas favoritt», dette kan ha med den milde smaken å gjøre. Knutekålen er fin å bruke raspet blandet i råsalaten, til dipp, blandet med rotmixen, kokt, stekt eller dampet.

Her finner du noen lenker til oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.