Leveringsandel

Har du en travel hverdag, men ønsker kortreiste grønnsaker dyrket av en bonde nær deg? Kan en kasse nyhøstete grønnsaker hver torsdag i sesong friste? Da er en leveringsandel noe for deg!

Pris 3600kr

 (300kr pr uke)

Innhold i hver kasse 

Hver kasse inneholder 6-8 ulike grønnsaker, dette gir ca. 30kg grønnsaker gjennom sesongen. Kassen kan hentes på gården hver torsdag gjennom sesongen. En person spiser ca. 80kg grønnsaker i løpet av et år. Bruker du andelen din godt, har du lokale grønnsaker for nesten et halvt år. Tidlig på sommeren kan kassen inneholde færre grønnsaker, mens det på høsten kan være mer. 

Reservasjon av grønnsaker 

Jeg ønsker i utgangspunktet ikke at noen reserverer seg fra grønnsaker, det er fint å utfordre smaksløkene litt. Du vil kanskje bli positivt overrasket. Skulle det være allergier eller du har et sterkt ønske om å unngå enkelte sorter kan du selvfølgelig ta kontakt, så finner vi en løsning.  

Dugnad 

I en leveringsandel trenger du ikke delta på dugnad. Du betaler litt ekstra for at det blir høstet og pakket for deg. Skulle du likevel kjenne på motivasjonen for å delta litt i åkeren? Da kan du ta kontakt med bonden. Med en leveringsandel har du muligheten til å delta på dugnad gjennom året, som gir deg rabatt på neste års abonnement (max25%). Dugnaden må avtales med bonden på forhånd. Mer om dugnad kan du lese her.

Målet med andelslevering er ikke billigere mat, selv om det i våre dager er en bonus å vite at du sparer penger en andel!

Det er mulig å kjøpe en halv andel for halv pris eller flere andeler om du ønsker det.

Ekstra fordeler

  • 20% på andre varer i boden: Alle som har en andel i Ål Markedshage får 20% på alle andre varer i boden. Dette kan da ikke betales gjennom vipps på samme måte. Sende bonden en melding eller ta et bilde av det du har handlet. Så får du et eksakt beløp som du betaler inn via et annet vippsnummer.
  • Bestille lammekjøtt fra gården: Etter hvert vil du også få kunne bestille lammekjøtt fra sauene på gården, før andre får tilbud.
  • Kjøp av ekstra grønnsaker: Som andelshaver får du første rett på å kjøpe ekstra grønnsaker på høsten.

Innhold

Det er laget en plan for innholdet i kassen. Det betyr ikke nødvendigvis at det blir akkurat slik. En sesong kan være veldig ulik fra år til år. Det betyr at ulike grønnsaker, insekter og sykdommer trives. Noe som gjør at ulike grønnsaker vil modne fra år til år. Noen år får vi mindre enn planlagt av noe, andre ganger mer. Likevel vil jeg påstå at du skal være sikret minst 30kg grønnsaker, men det kan hende det blir mer av noe annet enn det som står i planen.

Salat (Crispi salat, hjertesalat, ruccola, spinat, felt salat)

Ca. 2 kg

Verdi 840kr

Skjermplantefamilien (gulrot, pastinakk og persillerot)

Ca. 5kg

Verdi ca. 420kr

Kålvekster (brokkoli, blomkål, knutekål, kålrot, nepe, pak choi, spisskål, kinakål og reddik)

Ca. 5kg

Verdi ca. 625kr

Løkvekster (vårløk, purreløk, gul løk, rødløk og hvitløk)

Ca. 4kg

Verdi ca. 700kr

Erter/bønner/mikrogrønt/blomster

Ca. 4kg

Verdi ca. 850kr

Potet (Colomba, astrix)

Ca. 8kg

Verdi ca. 320kr

Urter (gressløk, timian, mynte, persille osv.)

Ca. 5-10 bunter

Verdi ca. 250kr

Drivhusvekster (Tomat, agurk, rotselleri og selleri)

2,5kg

Verdi ca. 600kr

Vil du vite mer? På www.andelslandbruk.no og www.markedshage.no finner du mye spennende lesing.

Handlekurv