Pak choi

Choi og Tsai betyr grønnsak på kinesisk. Dette er en ganske ny grønnsak i Norge, den kom hit først i 1980. Den store fordelen med denne grønnsaken er at det er en grønnsak som vokser fort og den tåler noen minusgrader. Dette gjør den til en fin grønnsak å dyrke for oss høyt over havet.

Pak choi er en type kinesisk kål, kinakål.  Det finnes flere ulike typer Pak choi, her i markedshagen finner du en bladsalat som heter tatsoi, denne er fin å blande i en helt vanlig salat eller du kan bruk i wok. Den finner du gjerne blandet i vårmixen eller høstemixen. Den andre typen jeg har heter «White Celery Mustard», blir ca. 35-50 cm høy. Den får kjøttfulle stilker og lysegrønne blader.

Dette er en kålsort som har en mild og søt smak. Smaken kan minne litt om en mellomting mellom spinat og vannkastanjer. Den er fin å bruke i salater, da brukes enten de friske bladene eller den sprø stengelen. Pak choi er også fin å bruke i wok, stekes eller kokes. Den kan brukes slik du brukes kinakål eller til det samme du ville brukt blomkål.

Jeg legger ved noen lenker til oppskrifter, om du lurer på hva du kan bruke den til:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv