Spinat

Salat

Det finnes mange ulike typer salater. Her i markedshagen vil det variere hvilken av typene du finner til salgs gjennom sesongen. Dette er fordi noen tåler en del kulde og kan dermed dyrkes tidlig på våren eller på høsten. Andre salater finner du på sommeren. De forskjellige saltene har litt ulik smak. Det kan derfor være fint å blande dem. Derfor selger jeg noen blandinger av salatene og noen hele salathoder. Salat har generelt et høyt innhold av kostfiber som er bra for fordøyelsen.

Spinat er en bladsalat som er i slekt med rødbete og mangold. Den har en mild og aromatisk smak. Som feltsalat, ruccola, vinterportulakken og asiasalaten er spinat en vitaminbombe. Den har et lavt fett- og enerigi innhold. Derimot har den et rikt innhold av betakaroten, vitamin C, vitamin B6, vitamin E, folat og kostfiber. I tillegg har den kalium, magnesium og kopper. A vitamin i kroppen er en omdannelse av beta-karoten. Er du trøtt og sliten etter en lang vinter er spinaten et bra tilskudd i salaten. Dette er fordi den inneholder folat, vitamin B& og magnesium som hjelper mot trøtthet og utmattelse. Ønsker vi et påfyll av c-vitamin og vitamin E for å styrke immunforsvaret? For en god fordøyelse er det fint å fylle på med kostfiber i maten. I og med at spinaten også har kalium, som hjelper til å opprettholde et normalt blodtrykk. Er denne salaten en jeg virkelig vil anbefale i et hverdagskosthold.    

Lagring

2-4 grader.

Salaten tørker fort ut etter at den er høstet. Derfor pakkes salaten inn i poser og oppbevares i kjøleskapet. Når du har tatt salaten ut av posen bør den pakkes inn i vått papir eller et vått klede. Da holder salaten seg friskere og sprøere lengre. Om salaten har begynt å bli slapp, dypp den i iskaldt vann. Da vil den bli friske og sprø igjen.

Holdbarhet

Spinat har en svært kort holdbarhet. Den bør brukes fort. Holdbar i minst 2 dager i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv