Spisskål

Spisskål og hodekål er på mange måter veldig lik. Spisskålen på våren har derimot en mye mildere smak, som kan minne om erter. Lengre ut på sesongen, nærmere høsten blir den litt grovere og dermed mer lik hodekålen i smak og bruk. For de som ikke liker kålsmaken, men ønsker å lære seg til å like den er spisskålen et ypperlig valg. Start gjerne med å spise den på våren når den har den mildeste smaken.

Spisskålen passer til alle type kjøtt, fisk, fugleretter og vegetarretter. I markedshagen har jeg en grønn og en lilla spisskål. Den grønne bruker du som hodekålen, mens den lille bruker du som rødkål. Den har noe kortere holdbarhet enn hodekål. Under finner du forslag til oppskrifter. Du kan bruke både lilla og grønn spisskål til alle oppskriftene.

I lilla spisskålen fins det et stoff som heter flavonoidet Antocyanin. Det nøytraliserer frie radikaler og fungerer dermed litt som en antioksidant i kroppen vår. Det samme stoffet finner du iblant annet i lilla blomkål, blåbær og bringebær.

Oppskrifter til lilla spisskål:

Oppskrifter til grønn spisskål:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.