Sukkererter

Sukkererter har gjerne en søt og mild smak. Ofte en favoritt hos barna. Sukkerertene som blir laget i markedshagen kan spises hele med skallet på. Her dyrkes det flere ulike slag, noen blir høstet tidlig, før erten er moden. Dette er fordi noen sukkererttyper smaker best da. Andre sorter smaker best når ertene er utviklet og belgene er store og oppsvulmet. Norske sukkererter kan spises rå, de er da veldig god å ha med seg som snacks i matboksen, i salaten eller i dipp. Utenlandske sukkererter må du varmebehandle. De er fine å bruke til både fisk, kjøtt, fugl og vegetarretter.

Blomstene til sukkerertene er spiselige og smaker som søte milde sukkererter. Disse er kjempefine som pynt på kaker, desserter, på fat eller i salaten.

Oppbevaring

0-2 grader i tett beholder.

Sukkerertene holder seg best om du lagrer de i en tett beholder i kjøleskapet. Da kan de lagres i 5-7 dager etter høsting. De smaker selvfølgelig best fersk. Har de blitt litt slapp i kjøleskapet? Legg de i iskaldt vann litt før bruk. Om du vil oppbevare de lengre kan de godt fryses. De sukkerertene jeg selger som er ferdig oppsvulmet, de kan du ta ut for å tørke. På den måten kan du bruke de til kjøtt, supper osv. gjennom vinteren.

Lenker til oppskrifter:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv