Bli med som andelshaver i markedshagen

Har du lyst på lokale grønnsaker, der du får direkte innblikk i hvordan de blir produsert? Har du mye tid eller liten tid? Kanskje du bare trenger et sted å møte andre mennesker, et sted der du kan være nær naturen og dyrene på gården. Et sted å lære? Da er en andel i Ål markedshage noe for deg!  

Sesongen 2023 hadde jeg prøveprosjekt med andelshage og selvplukk i åkeren. Det var veldig givende å dele markedshagen med flere. Derfor utvider jeg antall andeler og utvider mengden grønnsaker per andel, og det nesten uten prisøkning! 

I markedshagen er det to ulike måter å være andelshaver. Den ene er at høster dine egne grønnsaker og er med på dugnad. Denne kalles selvhøsteandel. Du kan velge mellom 15 og 25 timer dugnad. Det finnes også arbeidsandel, for deg som kan jobbe ekstra mye dugnad. Den andre måten å være andelshaver på, er leveringsandel. Her får du en ferdig pakket grønnsakspose hver uke. Du kan velge hele og halve andeler av alle de ulike andelsløsningene.

Sesongen 2023 satte vi opp et drivhus på 183 kvm. Planen er å så, samt plante ut noen planter i løpet av mars. Det betyr at du som andelshaver mest sannsynlig kan begynne å høste grønnsaker allerede i begynnelsen av Mai! Og ut ut oktober. 

Det blir satt opp en fast dugnadsplan i løpet av våren. Har du valgt en selvhøsteandel må du skrive deg opp på denne listen før sesongstart. Dugnaden er bindene, slik at jeg vet at jeg får hjelp til noen av oppgavene som skal gjøres for at vi kan nyte friske ferske grønnsaker. Dugnad er en fin måte å møte og bli kjent med andre, og vi serverer mat. I tillegg blir den en sosial sammenkomst i løpet av sesongen. 

Mer om hva det vil si å være andelshaver finner du her.

Bli med å lag et felleskap rundt dyrking, mat, natur og dyr sammen med meg på gården! 


Kontakt meg gjerne om du har spørsmål. Mail: ingunn.medgard@hotmail.com eller på tlf. 481 57 910. Send meg gjerne en melding, så kan jeg ringe opp igjen. 


 

Handlekurv