Gården vår

Søre Dengerud gård har vært i vår familie siden år 1560, og jeg er stolt 14. generasjon- 

Mål

Produsere grønnsaker med den beste smaken og kvaliteten

For å få til det lages alle grønnsaker fra frø hjemme på gården. Frøene og såjorden er økologisk for å gi de den beste starten. 

Hver ulik grønnsak er nøye plukket ut slik at jeg har sorter som har størst sjanse for å klare seg i fjellandbruket. 

Hver plante blir håndtert med en varsom og kjærlig hånd. Av verktøy brukes det nesten bare håndverktøy eller mine egne hender for å håndtere plantene 

 

Min oppdagelse

Først av alt er det å drive med jorden, dyrke og se noe vokse, det som gir meg ro i sjelen. 

Det viktigste for meg å oppdage er alt som er mulig å få til å gro her oppe i solsiden på Ål. Så spennende å kunne være med på å øke selvforsyningsgraden til Hallingdal med grønnsaker!

Vårt mål

Visjon: Drives etter økologiske- og regenerative prinsipper med bruk av 100% lokale ressurser.

«Tilbake til fremtiden»

Jeg vil se på hva forfedrene mine gjorde, de erfaringene som er gjort over mange hundre år. Hvordan de drev gården og fikk hjelp av naturen. Vi må se tilbake på fortiden, for å gi en bedre fremtid for de neste generasjonene, livet i jorda, insektene og jordkloden vår, «tilbake til fremtiden».

Grønnsaker dyrket med kjærlighet

Grønnsaker dyrker høyt over havet er utfordring. Her er det kort sesong, og snø halve året. Men å dyrke her oppe gir en utrolig stor glede og motivasjon. Tenk på alt som går an å dyrke her og ikke minst hvor utrolig godt de smaker!

Ingunn H. Medgard

Bonde

Ål Markedshage

Frøya

Min gode venninne og kompanjong i hverdagen

Ingunn

Jeg er 33 år gammel og har en datter på 11 år. Jeg brenner for planter og livet på gården

Vesle snupp

Datteren til snipp og maskott på gården

Abonnemenstkasse

Vil du ha informasjon om abonnementsordningen og annet som skjer? Send meg e-postadressen din, så kommer det en mail på nyåret når planene er klare!