Om meg

Jeg heter Ingunn Hallingstad Medgard, er 35 år gammel og kommer fra Ål i Hallingdal. Jeg bor sammen med min tenåringsdatter i hovedhuset, mamma og pappa i kårboligen på familiegården. Hit flyttet vi fra «vanlige» liv til gårdslivet for 7 år siden, etter vi hadde pusset opp husene. Ved siden av markedshagen, jobber jeg som miljøveileder på en barneskole på Ål. 

Jeg vokste opp midt i sentrum, på sundre som vi kaller det her. Hele min barndom var det besteforeldrene mine som drev gården, gommo og goffa. Broren min og jeg var gjerne på gården flere ganger i uka, gjennom hele oppveksten. De få gangene foreldrene våres var borte og jeg som 16 åring kunne vært alene hjemme, valgte jeg å reise til gommo og goffa. Gården og de gode minnene jeg har herfra har betydd mye for meg og de valgene jeg har tatt.

Gården var drømmen, men det å realisere gårdsdrømmen var ikke noen selvfølge. Jeg begynte på naturbruk på videregående, der skjønte jeg at det å skulle drive gård, ikke var så rosenrødt som jeg så for meg. Det var lenge usikkert om jeg hadde lyst til å gi fra meg muligheten for helger og ferier. Etter videregående flyttet jeg og daværende samboer til Notodden. Der  jeg gikk på lærerskolen, starter på allmennlærer utdanningen, men det var barnehagelærer jeg ble. Vi ble på Notodden i fem år. Dette var de fem beste årene av livet mitt. Her bor det så mange utrolig flott mennesker, som jeg fortsatt er veldig glad i. Disse årene hadde jeg vell det «normale» livet, vi hadde hus, to biler, båt, campingvogn, hund og etter hvert et barn. Da studietiden var over reiste vi hjem til gamle venner og familie.

Siden den gang har livet bydd på mange oppturer og nedturer. Livet har ikke alltid vært like enkelt. Da koronaen kom ble alt snudd på hodet igjen. Det ble vell det sparket jeg trengte, for å følge drømmene mine. Det er en god del år siden jeg skjønte at det viktige i livet ikke er helger og ferier, men hverdagene. Det er de vi har flest av og de vil jeg fylle med gjøremål jeg elsker. Da jeg bodde på Notodden jobbet jeg på et hagesenter, der lærte jeg utrolig mye om planter og stell av dem. Hagearbeid har alltid vært min form for rekreasjon. Først for noen år siden gikk interessen for hage fra noe direkte estetisk, til å skap noe som også kunne spises. Med kunnskapen og interessen for hagearbeid, blandet med drømmen om gården ble markedshagen en mulighet.

Nå går jeg inn i min 4. sesong med markedshage! Markedshagen er nå på ca. 3mål, med 40 ulike slag grønnsaker, ca. 20 ulike slag urter pluss en rekke ulike blomster. I markedshagen er ble det i 2023 satt opp et drivhus på 183 kvm, hvor det dyrkes tomater, agurk, paprika, chili, stangselleri og basilikum. På gården er det hund, katter og kaniner. 

2023 startet jeg med noen få andelshavere. Dette tilbudet skal nå utvides, slik at vi får med flere på laget! 

Ål Markedshage: Et sted for hardt arbeid, frustrasjon, tårer, fine inntrykk ro, rekreasjon og muligheten å ta følge drømmer!

 

Takk for at du leste!

 

Mvh Ingunn

\

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv