Bondebønner også kalt hestebønner inneholder mye protein, og kan derfor være en god erstatning eller tillegg til kjøtt. Her brukes kun bønnene og ikke kjernen. Det er tidkrevende å plukke bønnene ut, men det er vell verdt tiden!
De er gode som tilbehør til alle slags kjøtt og fiskeretter, de kan kokes ved et lett oppkok, smørdampes, brukes i gyter eller stuinger, wokkes osv.
Oppbevaring
0 grader i lufttett beholder.
Bønnene har en kort holdbarhet om de ikke pakkes lufttett og ved 0 grader. De bør tas ut av belgene med en gang du kommer hjem, eller i løpet av et par dager. Vil du oppbevare de lengre, bør de fryses.
Forvelling og frysing:
Kok bønnene i 2-3 minutt med belgene på, skjer av tuppen på belgen. Klem deretter ut bønne, så har du ferdig rensede bønner du kan putte i fryseren.
Lenker til oppskrifter:
- https://www.nrk.no/mat/kyllingsuppe-med-bondebonner–1.11323609
- https://www.nrk.no/mat/potetsalat-med-bondebonner-og-erter-1.13656270
- https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/bonnesalat-med-mynte/
- https://matpaabordet.no/2019/11/27/10-minutters-suppen-med-bonner-og-spinat/
- https://oda.com/no/recipes/1282-elin-larsen-elinlarsen-net-vegetarisk-bonnegryte/
Hei, takk for tips.
Jeg skal forvelle og fryse de .
Ellers må det spares frø til neste år😍