Bondebønner

Bondebønner også kalt hestebønner inneholder mye protein, og kan derfor være en god erstatning eller tillegg til kjøtt. Her brukes kun bønnene og ikke kjernen. Det er tidkrevende å plukke bønnene ut, men det er vell verdt tiden!

De er gode som tilbehør til alle slags kjøtt og fiskeretter, de kan kokes ved et lett oppkok, smørdampes, brukes i gyter eller stuinger, wokkes osv. 

Oppbevaring

0 grader i lufttett beholder.

Bønnene har en kort holdbarhet om de ikke pakkes lufttett og ved 0 grader. De bør tas ut av belgene med en gang du kommer hjem, eller i løpet av et par dager. Vil du oppbevare de lengre, bør de fryses.

Forvelling og frysing:

Kok bønnene i 2-3 minutt med belgene på, skjer av tuppen på belgen. Klem deretter ut bønne, så har du ferdig rensede bønner du kan putte i fryseren.

Lenker til oppskrifter:

1 hendelser på “Bondebønner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv